Debster’s Guido at work in Amsterdam

Our Guido at work with police

“Politie! Kom tevoorschijn of de hond wordt ingezet!” Stel je voor: je zit verstopt voor de politie en je hoort dit. Wat doe je dan? Sommige van onze verdachten kiezen eieren voor hun geld en geven zich direct over. Maar anderen nemen de gok en houden zich doodstil. Zo ook de verdachte waar hondengeleider Ray en zijn diensthond Guido naar op zoek waren. Maar niet voor lang!

Ergens in Amsterdam hebben drie personen geprobeerd een scooter te stelen. Snel rijden verschillende politie-eenheden naar de locatie en houden daar al één verdachte aan. De andere twee treffen de agenten niet direct aan. Ray vraagt via de portofoon aan zijn collega’s of hij misschien kan helpen bij de zoektocht naar die twee verdachten. Daar zeggen de collega’s natuurlijk geen nee tegen.

Guido found the suspects

Ter plaatste vertellen de collega’s in welke richting de verdachten gevlucht zijn. Ray haalt Guido uit de bus en roept twee keer luid dat de verdachten tevoorschijn moeten komen, anders zal Guido ingezet worden. Geen reactie: Guido gaat aan de slag! Ray geeft Guido het commando ‘zoek’ en die speurt meteen langs en door de bosjes. Het duurt niet lang voordat Ray luid geschreeuw hoort. Guido heeft de verdachte gevonden en in zijn been gebeten. Ray houdt de verdachte aan, maar dan zit het er nog niet op. Er zouden namelijk goederen zijn weggegooid en dus krijgt Guido opnieuw het commando ‘zoek’. Guido slaat weer aan het speuren en gaat al snel liggen: het teken dat hij iets gevonden heeft. Een top prestatie van Guide en zeker voor de eerste keer, want raad eens? Guido is een nieuwe diensthond bij ons en nog niet zo lang in dienst. Dit is de eerste verdachte die hij vindt. Een mooie aanwinst!